Blackjack strategie harde hand

blackjack strategie harde handBij een potje Blackjack kan je te maken krijgen met een harde of zachte hand. Een harde of zachte hand is afhankelijk van de kaarten die je krijgt. Als je een Aas in je handen hebt, dan heb je een zogenaamde zachte hand. Pak je geen Aas bij je eerste twee kaarten? Dan heb je een harde hand. Theoretisch gezien is het zonder Aas lastiger om te winnen. Maar gelukkig is het niet onmogelijk. Je moet er alleen voor zorgen dat je de juiste strategie weet toe te passen. Een Blackjack strategie harde hand kan ervoor zorgen dat je wel gaat winnen. Ondanks dat je kaarten misschien niet super gunstig zijn om te winnen.

Waarom geeft een zachte hand je meer kansen om te winnen?

Een zachte hand bevat een Aas. Een Aas is een flexibele kaart omdat het de enige is die van waarde kan wisselen. Dit betekent dat hij nu 11 punten waard kan zijn en op het andere moment 1 punt. Een flexibele kaart kan ontzettend handig zijn. Je kan hem op meerdere manieren gaan inzetten. Bijvoorbeeld als je een burst dreigt te krijgen kan je de score verlagen. Als je een kaart tekort komt kan 11 punten net het zetje zijn om te winnen. Een flexibele kaart in je hand kan natuurlijk geweldig zijn als je wilt winnen. Dit is de reden dat een zachte hand ervoor zorgt dat je sneller wint. Toch is het nog steeds geen garantie voor succes. Met beide handen kan je verliezen. Vooral als je het verkeerd aanpakt of je gewoon pech hebt met de vervolgkaarten.

Winnen met 18,3 punten

zachte hand kaarten

Om te winnen moet je wel een beetje wat weten van online Blackjack. Zo is het een bekende vuistregel dat je wint als je score minimaal 18,3 punten is. Dit betekent dat je minimaal 18 punten nodig hebt, maar liever 19 punten om te winnen. Alleen soms moet je niet verder gokken en hopen dat de croupier een fout maakt. Een croupier maakt ook fouten en kan de verkeerde kaarten treffen. Daarom zijn er verschillende regels hoe je moet spelen met een harde hand. Hierbij wordt er ook gekeken naar de enige zichtbare kaart van de croupier. Aan de hand van deze zichtbare kaart kan je kijken welke move slim is om te maken.

Wanneer pak je kaarten of stop je met spelen?

Het is afhankelijk van de kaart van de croupier en jouw harde hand wat je gaat doen. Stel je hand heeft een waarde van 16 punten. Kijk dan even naar de kaarten van de croupier. Is de waarde van z’n eerste kaart: 3,4,5 of 6? Dan hoef je geen kaart meer te pakken en kan je stoppen. Heeft de croupier 2,7,8,9,10 of een Aas? Dan pak je toch wel een kaart met 16 punten. Is je score lager dan 16 punten? Dan pak je een kaart erbij. Het is dan hopen op een hoge kaart om je score dichterbij de 21 te brengen. Het is een gokje want je kan ook de verkeerde kaart pakken en een burst grijpen. Is score 19,20 of 21? Dan stop je altijd met pakken. De kans is groot dat je wint. Is je score 17 of 18 met een harde hand? Helaas hebben we dan slecht nieuws. De kans is groot dat de croupier van je wint. Het is slim om nu te passen en te hopen op het beste. Dit is in alle gevallen de beste strategie met een harde hand.

Maak gebruik een van een basis strategie

de basisAls je het lastig vindt om een strategie toe te passen of de getallen uit je hoofd te leren, dan kan je een basis strategie gebruiken. Dit is een speelschema waarop je kan aflezen wat je het beste kan doen bij een harde hand. Hierbij lees je ook echt je score af aan de hand van de kaarten die je gepakt hebt. Op basis van de zichtbare croupier wordt er een kansberekening losgelaten. Vervolgens krijg je te zien wat de beste keuze is om uit te voeren. Je weet meteen of het slim is een kaart te pakken of toch beter een ronde over te slaan. Het kan echt alle kanten op als je met een basis strategie speelt in het casino.

Probeer het zelf uit in de gratis modus

Ben je benieuwd of deze strategie bij een harde hand echt klopt? Probeer het eens uit en hou de score van jezelf en de croupier goed in de gaten. Op basis hiervan ga je handelen en een poging doen een leuk bedrag te winnen. Binnen een paar klikken kan je in de gratis modus erachter komen wat het beste werkt. Uiteraard kan je hierbij gebruik maken van onze tips en uitleg over de Blackjack spelregels. Je weet zo meteen wat je het beste kan doen als je een bepaalde kaarten combinatie te pakken hebt.